Det rykker i reisefoten


Det er igrunn et fantastisk liv og jobb jeg lever her på Narjordet. Hundekjøring dag etter dag, sledereperasjon, hyggelige turister og fantastiske naturopplevelser i rad og rekke.

Men, det rykker i reisefoten. Vanskelig konsept dette å være låst fast til ett sted. Jeg savner å kunne dra på lengre turer og kjenne på friheten. Turer er det ikke mangel på, men hundene på kennelen må ha mat dagen etter, så lengden blir så som så.

Nord til Alta

Her i Østerdalen holder jeg bolig til April heller mot slutten, da retter jeg nesa mot kompassnålas retning, Nordover. Til Alta går turen, her skal jeg hovedsaklig jobbe for hundekjører Roger Dahl. Trening og stell av hundene hans. Kanskje ikke mye eventyr over det, men gleder meg til å møte nye hunder, nye mennesker, nye løyper, ny by, nye fjell osv. Hos Roger skranter det ikke på luksus, det er nemlig hytta han vant i fjorårets Finnmarksløp som er handlerleiligheten. Detta blir flott!

Itilegg til handlerjobben skal jeg jobbe en periode - eller to - som fiskekort vakt langs Alta elva. Anbefaler dermed ingen å fiske uten gyldig kort, her er ingen nåde ;)

Over havet til Whitehorse

Etter to og en halv måned hos Roger stakes kursen igjennom lufta mot Whitehorse, Canada. Padleåra dyppes i vann og kursen går igjenn Nordover. Nærmere bestemt er det den mektige Yukon River turen begynner på. Etter drøye to uker ankommer jeg Dawson, hvor en landetappe må unnagjøres før padlingen fortsetter på mindre elver, først ut Blackstone river.Sommer/Høst etappen avsluttes i Aklavik, NWT. Planen er å bli i området en periode, får jeg trekker ut i villmarka for å etablere vintercamp. Blir trolig å ha i en turkamerat type hund her, ellers holde meg relativt rolig fram mot overgangen Feb/Mars 2013. Da er tiden inne for å spenne skiene og trekke ut på havisen, med kursen satt mot Point Barrow, Alaska´s nordligste punkt, og hovedstaden i North-Slope distriktet. Her blir det noen rolige uker mens jeg venter på vårløsning, og turen fortsetter til fots eller med kano inn i Alaska´s dype.