Femundløpet rett rundt hjørnet


Strålende sol, ikke en sku på himmelen og en vind som ikke er verd å klage over, en fantastisk dag for en tur på sleden. Vi pakket bilen og kjørte til Røros med hunder og sleder hengende bakpå.

Godt å få en siste kjøring med spannet, samt gjøre de vant til sporet mot Røros. Årets spor er nemlig lagt akkurat i våre treningsløyper, så hundene har en tendens til å ville svinge ned mot varme hundehus og kennelen, isteden for å fortsette til Røros.

Derfor har det vært viktig å gjøre de vant til å kjøre helt til Røros, og gi masse ros og snacks, Røros skal være kjempegøy å løpe til!


Følg løpetFemundløpet er verdens største langdistanse hundeløp, regnt i antall deltagende hunder og hundekjørere. I år kjøres tre klasser, F600, F400 og Femund Junior. Jeg kjører F400 (8-spann klasse, 400 km) som starter fredag, mens Ketil kjører F600 (12-spann klasse, 600km) som starter torsdag. Hvis du vil følge løpets utvikling er det flere muligheter.Femundløpet´s nettsider skal bli oppdatert fortløpende, Sjekkpunktet.no er også en svært god side for lesestoff fra dette og flere løp. Om ikke noe veldig rart skjer, blir det nok lite å lese om meg på disse sidene, jeg skal prøve å få oppdatert Facebook siden underveis i løpet, med bilder og tekst. Jeg vil også ha en Spot sporingsenheten med meg på løpet, via denne websiden vil du kunne se på kartet hvor jeg er, hvor fort jeg kjører osv. Ny post om dette kommer.

Kjøreplanen er klar, det meste av mat og utstyr er pakket, så nå gleder vi oss veldig til startskuddet går. Jeg er selv førstegangskjører, og har flere unghunder i spannet, men vi skal gjøre vårt beste:)