Hosttrening i Knik

Oktober måned naermer seg sin slutt, og vinteren er rett rundt jørnet. Høsttreningen er fullt igang, og foreløpig er alt i rute. Her i Big Lake hvor vi har Kennel, er det fa gode løyper for høsttreningen. Veiene er for harde for potene, og ut av kennelen på myrene kan vi ikke kjøre før det fryser skikkelig. Dermed blir det en pendlerhverdag. To ganger daglig kjører vi til Knik for å trene. Der er det bra underlag for hundene, og mange andre hundespann som trener, noe som byr på god passeringtrening. Løypa er super for hundene, men sammenlignet med løypene på Røros er det lite for den tobeinte. Mye av løypa går i grøfta langs en tofelts asfaltert vei. Ikke mye til utsikt og stillhet altså, men det gjør nå nytten for hundene, og heldigvis er det ikke lenge til vi kan trene fra kennelen. Bare noen titalls meter utenfor ligger nemlig Iditarod sporet, som byr pa svaert gode treningsmuligheter. For det kan brukes, ma Fish Creek, en liten elv fryse på. Det er jevnt -10 eller kaldere for tida, sa vi satser pa at iøpet av to uker er alt klart.

Foreløpig mangler vi sno. I hele host regnet det hver dag, men nå som minusgradene er her, har vi bare hatt sol. Flott det, men skulle gjerne hatt et underlag av sno, om så bare for potene. Nå ser det riktignok ut som vi skal få litt nedbor neste helg, så det blir flott. Sa snart sledesessongen begynner vil vi også gjore mye langtrening i Sheep Mountain og på Denali Highway. Du skal nå se at vi skal få mange mil på sleden for Yukon Quest.

Det er nå halvanne måned tid til første løp, Sheep Mountain 150. Før den tid skal vi ha lang trening i Denali og Sheep. Der blir en travel sesong.