I fotsporene av den gale fangstmann

Etter en lang ventetid, fikk jeg endelig invilget visum til USA.Dermed blir det å drive med hundekjøring og løpskjøring der vinteren 12/13. Av løpene jeg skal kjøre,er det 1600km lange Yukon Quest det deffinitive høydepunkt.
Når nå visumet ble klart, har jeg gjort litt endringer på ruta for sommeren. Dette for å padle i mer riktig retning iforhold til hvor jeg skal bo i Alaska. Startpunktet blir dermed flyttet fra Whitehorse, nordover til Fort McPherson. Herfra blir det padle til starten av Rat River, mest kjent fra historien "The Mad Trapper of Rat River". En svært spennende historie om en av historiens største menneskejakter. Opp denne elven er det motstrøms inn til Summit lake (bildet under lånt av Juergen Weiss).
Videre går ruta på Little Bell og Bell river, ned på Porcupine river til den isolerte landsbyen Old Crow. Dette er en liten bygd uten veiforbindelse som ligger langs Porcupine river. Her vil jeg ha mulighet til å fylle på med mat, og bli litt kjent med de lokale. Deretter driver jeg sydover på Porcupine, og ettervært Yukon River,helt fram til Dalton Highway, rett nord for Fairbanks. Her tar jeg ut av elva,og sjekker inn i Alaska.
Nedtelling

Her i Alta er det rolige dager og kos med hundene. Alt er klart for avreise, og det kan til tider være vanskelig å vente. Gleder meg stort tilbåde villmark,kano og hundekjøring. Planlegging av hvor jeg tar veien etter hundekjøringen i Alaska har jeg ikke offret mange tankene. Av visumhensyn må jeg nok tilbake til Canada,men hvor er usikkert. Jeg vil uansett iløpet av oppholdet opp til kysten et besøk,som originalt planlagt.


Vis Fort McPhweaon - Fairbanks i eit større kart